Güneş Işınları Hangi Göz Sorunlarına Zemin Hazırlar?


Herkes tarafından artık bilinen bir gerçek şudur ki güneş ışınları cilde zarar verdiği gibi gözlere de zarar veriyor. Cilt için önlemler alınırken göze verdiği zarar pek fazla önemsenmiyor ve gereken koruma ihmal ediliyor.


Güneş Gözlüğü İle Sağlığınızı Koruyun

Kişiler genelde güneşin zararlı ışınlarının sadece çıplak gözle güneşe bakıldığı zaman etkili olabileceğini düşünmektedir. Oysa ki bu düşünce tamamen yanlıştır. Eğer güneşin zararlı ışınları olan UV ışınlarından gözlerinizi gereken hassasiyetle korumazsanız göz sağlığınız büyük ölçüde hasar görür. Kısacası zararlı ışınlardan etkilenmek için sadece çıplak gözle güneşe bakmak gerekli olmuyor. Bu nedenle yapılması gereken en önemli koruma şekli UV ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanmaktır. Göz sağlığı için bu oldukça önemlidir.

Güneş Işınlarının Oluşturabileceği Göz Rahatsızlıkları Nelerdir?

Güneşin zararlı ışınları birçok göz rahatsızlıklarına sebep olmaktadır. Aşağıda uzman görüşlerinden oluşan rahatsızlıklarla ilgili uyarı ve önerileri sizler için sıraladık. Mutlaka dikkate almanızı öneriyoruz.

Katarakt

UV ışınlarına maruz kalındığında katarak gelişimi hızlanır. Zararlı ışınlar göz içindeki mercek yapısında değişiklikler oluşturur ve katarak oluşumuna zemin hazırlar.

Göz Kapağında Oluşacak Kanser Riski

Göz çevresi de oldukça önemlidir. Gözlerin zararlı ışınlardan korunduğu gibi göz kapağı dokusunun da hassasiyeti çok önemlidir ve mutlaka korunmalıdır. Cilt kanserini geliştirmeye etkili en ciddi bölgelerdendir. Güneş gözlüğü kullanırken yüksek faktörli güneş kremi kullanmak da cilt için mutlaka gereklidir.


Kar Körlüğü ( fotokeratite)

Eğer gözleriniz güneşin zararlı ışınları olan UV ışınlarına uzun süre maruz kalırsa halk arasında kar körlüğü (fotokeratite) diye bilinen rahatsızlığa yol açar. Böyle bir durumda gözler uzun süre açık tutulamaz ve oldukça rahatsızlık yaşanır.


Göz Kayması

Güneş ışınlarının yarattığı parlama yan etkiler yaratabilir. Gözde kamaşmaya yol açması gizli dışa şaşılık olan kişilerde bu etkinin ortaya çıkmasına neden olur. Şaşılıkla birlikte, gözlerde sulanma gibi yan etkiler UV ışınlarının doğrudan etkisinden meydana geliyor.

Görme Kaybı


Aşırı UV ışınlarına maruz kalan göz kalıcı görme kaybına sebep olabilir ve sarı nokta hastalığı denen bir rahatsızlığa neden olabilir. Çok ciddi bir göz hastalığıdır ve mutlaka gözlerin zararlı ışınlardan korunmasını gerektirecek en önemli rahatsızlıklardandır.

Bir önceki yazımıza https://gunesgozlugudunyasi.blogspot.com/2019/04/ray-ban-gunes-gozlugu-modelleri.html üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar