Güneş Gözlüğü Seçiminde 12 Altın Kural


Aksesuar seçimleri içerisinde en çok önemsenen ve sevilen ürün olan güneş gözlüğü alınırken şıklığına, yüze uygunluğuna, kalitesi ve fiyatına bakarsınız. Fakat bunlar yanında dikkat edilmesi gereken birçok konu daha vardır. Özellikle göz sağlığı bunların içinde en önemli olandır.

Güneş Gözlüğü Seçiminde Nasıl Yapılmalı?

Yaz aylarına girmek üzereyken daha dik düşmen UV ışınları gözlerde ciddi problemler oluşturmaktadır. Bu konuda daha bilinçli olunması konusunda uzmanlar sürekli olarak uyarılar yapmaktadır. Özellikle güneşin zararlı ışınlarına karşı son derece dikkat edilmesi önemli bir kuraldır. UV ışınlarından korunabilmek için alınabilecek en pratik önlemdir. Zararlı ışınlardan korumalı güneş gözlüğü ile UV ışınlarından oluşabilecek göz rahatsızlıkların önüne geçilmiş olacaktır. Örneğin maküle dejenerasyonu, katarakt ve göz retinasının zarar görmesi gibi problemlerin önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca güneş gözlüğü kullandığınız zaman gözlerdeki kısmayı da azaltmış olduğunuzdan göz çevrenizde oluşabilecek kırışıklıklara da önlem almış olursunuz.

Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus gözlüklerinizin %100 UV korumalı olmasıdır. Özellikle yaz mevsiminde dik düşmeye başlayan bu zararlı ışınlar gözlerde hafife alınmaması gereken ciddi problemler yaratır. Ayrıca cilt yanıkları gibi problemler de yaşatır. Korunma adına güneş gözlüğü belirleyici bir etki içerir. Göz sağlığınız için uymanız gereken en önemli nokta UV korumalı olmasıdır. Gözlük seçerken dikkat edilmesi gereken 12 altın kuralı sizler için aşağıda sıraladık.

Güneş Gözlüğü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken 12 Kural


  1. Zararlı UV ışınlarından %100 korumalı olması,
  2. Gözlük camlarında polarize camlar, yüksek ışık koruması özelliğine sahip olup tercih edilmesi,
  3. Fotokromik lens kullanılması,
  4. Kullandığınız gözlüklerin darbelere dayanıklı olması,
  5. Mercek alanı kısmının geniş olması,
  6. Yüzünüze tam uyumlu olması ve oturması,
  7. Merceklerin UVA ile UVB ışınlarına %100 koruma sağlaması,
  8. Kalitesiz ve özellikle koyu renkte mercek kullanılarak üretilen gözlüklerden uzak durulması,
  9. Gözlüğün kafanız ve göz çevrenizin yapısına uygun olması,
  10. Retinayı güneşin zararlı ışınlarından koruması,
  11. Uzman bir optisyenden gözlük alınması,
  12. Güneş gözlüğünün çizik veya darbeli olmaması.

Bir önceki yazımıza https://gunesgozlugudunyasi.blogspot.com/2019/03/kadn-gunes-gozlugu-modelleri-fiyatlar.html linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar